Magasin Farsta. Simhallen i Farsta

Farsta sim- och idrottshall har äntligen öppnat igen efter ett års renovering. Vi gav oss ut till den för att fråga vad folk tyckte om återöppnandet.

– Jag har simmat frekvent i simhallen i Farsta under flera år och är jätteglad för att de äntligen öppnat igen, säger Danielle Müller som bor Fruängen. Simhallen har blivit toppenfin och det som är så bra här på Farstabadet är ju att det alltid är varmt och skönt här. Medan hallen varit stängd har det inte blivit något simmande, utan träning på gym istället.

– Farsta simhall är verkligen jättebra för barnen, säger Stefan som är här med dottern Wilma idag. Vi bor i Hammarby Sjöstad men tycker att den här simhallen är jättebra. Wilma älskar att bada och det här är en jättebra grej att göra tillsamman. Och sen går ju storebrosan Melwin här på simskola. Han är här idag för andra gången och tycker det är toppen och bra lärare är det ju också.

Stefan gillar själv att bada men idag har han och Wilma bara varit här och tittat lite.

– Och så måste man ju heja lite på Melwin också när han är duktig och vågar doppa huvudet under vattnet. Det är viktigt att barnen lär sig simma redan när de är små för sjöar och vattendrag finns det ju nästan överallt ute på landet. för att inte tala om i Hammarby Sjöstad.

– Ja vet inte säkert ifall jag kommer lära mig å simma, berättar Melwin när han kommer ut från dagens simskola. Men jag kan i alla fall plaska jättebra.

Och så är det extrakul att göra sånt som lillasyster Wilma inte får. Och så har jag faktiskt fått gluggar, säger han och visar stolt upp ett stort leende. Jo. två gluggar finns det, en i överkäken och en nertill.

– Två stycken är det. Och så är jag så här gammal avslutar Melwin stolt och visar ena handens fingrar. Därmed är intervjun avslutad.

 

Text & foto: Ann Fransson